INGREDIENTE
2 vinete
4 roșii potrivite
250 g mozzarella fresca (în zer)
25g parmezan ras
Câteva frunze de busuioc proaspăt (sau uscat)
Oregano uscat și puțin piper
Sos de roșii (bulion bebelușesc sau 2 roșii date pe răzătoare, puțină apă, busuioc și oregano).
MOD DE PREPARARE
Spălăm vinetele și le tăiem felii subțiri de aproximativ 3-4 mm.
Așezăm feliile de vinete pe o tavă tapetată cu hârtie și punem pe fiecare câte un strop de ulei de măsline și băgăm la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie cât să se înmoaie.
Se taie felii subțiri roșiile și mozzarella și le dăm deoparte.
Pregătim sosul de roșii punând într-un bol micuț o ceșcuță de bulion bebelușesc, puțină apă, busuioc și oregano. Dacă folosim roșii proaspete nu mai adăugăm apă.
Luăm un vas de yena uns în prealabil cu unt, punem jumătate din sosul de roșii, apoi facem câte un strat de vinete, unul de roșii, mozzarella și parmigiano dat pe răzătoarea mică și punem deasupra busuioc și oregano. Eu am făcut câte 3 straturi din fiecare.
Bagam la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, caldura sus-jos fara ventilatie, pentru aproximativ 40 de minute și se acoperă tava cu hârtie de copt. Scoatem hartia și mai lăsăm alte 5 minute pe ventilație pentru a obține o crustă frumoasă.
Pofta buna!