INGREDIENTE
200 g brânză de vaci facuta in casa cu iaurt (am folosit eu) sau branza de vaci cumparata
2 ouă
2 linguri sirop de artar
50 g făina albă + griş
Puţină zeamă de lămâie
20 g de unt nesarat, 82%
O mana de stafide + merisoare deshidratate (hidratate cateva ore in lapte)
MOD DE PREPARARE
Am separat ouăle.
Gălbenușurile se amestecă cu siropul de artar şi brânza de vaci până ce se omogenizează.
Apoi se adaugă amestecul (jumătate faina, jumătate griş) de făina şi griş, iar apoi se încorporează în amestecul de gălbenușuri și sirop de artar.
Albușurile se bat cu zeama de lămâie şi se adaugă în compoziția de gălbenușuri, împreună cu stafidele + merişoarele deshidratate şi se amestecă ușor.
Aluatul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de copt sau în cazul de faţă într-o formă cu pereţi detaşabili.
Pasca se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie până se rumeneste frumos, aproximativ 35-40 minute.
Poftă bună!