INGREDIENTE
110g ficat de pui (atat am avut, de la puii de curte, deci iese o cantitate mica de pate, cat pentru aproximativ 3 felii de paine)
2-3 boabe piper negru
1 foaie dafin
1 galbenus fiert tare, de la ou de gaina
1 catel usturoi
½ ceapa alba
Marar verde
10g unt (82% grasime am folosit; se mai poate adauga putin, facand pateul mai cremos)
MOD DE PREPARARE
Am fiert ficatii (am schimbat prima apa, iar in a doua am pus boabele de piper si foaia de dafin, pe care apoi le-am aruncat), i-am lasat sa se scurga si sa se raceasca (ficateii fierb in 25 de minute din momentul in care apa da in clocot).
Separat am fiert ceapa si usturoiul.
Mararul l-am tocat marunt.
Am pus totul (ficat, ceapa, usturoi, galbenus, marar, unt) in blender si am mixat pana cand am ajuns la consistenta de pate.
Pofta buna!
Se poate pastra pentru inca una-doua zile, daca păstrez in recipient închis ermetic?
Mulțumesc 🙂
sigur