INGREDIENTE

4 bucati de piept de pui groase cam de doua degete mici(le-am taiat de-a latul din partea mai groasa a pieptului )
1-2 linguri de ulei de măsline si cateva fulgi de unt
1 catel de usturoi
un praf de boia dulce
un praf de cimbru si de tarhon

1 sfecla mica
1 cartof micuț
cateva buchetele de conopida
2-3 buchetele (nu legături) de spanac (proaspăt am avut eu)
1 căpățâna mica de usturoi

MOD DE PREPARARE:

Prima oara m-am ocupat de pieptul de pui. Am taiat, dupa cum spuneam 4 bucatele de piept si le-am crestat. Le-am pus intr-un vas termorezistent, am asezonat cu boia, cimbru si tarhon, am pus uleiul, catelul de usturoi tocat felii, am amestecat, apoi am pus si untul din loc in loc in locurile crestate.

Am adăugat si un pic de apa. Am pus capac si am băgat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie. Am lasat pana s-a facut carnea si a rămas si putina zeama.

Sfecla rosie am taiat-o in doua, am uns părțile cu pulpa cu ulei, am învelit bucatile in foaie de copt si le-am băgat la cuptor pana s-au înmuiat.
Usturoiul l-am taiat in partea cu mustățile in asa fel incat sa se vadă graunții, l-am învelit in foaie de copt si pe el si l-am băgat la cuptor pana s-a înmuiat.

Conopida împreuna cu cartoful tocat le-am pus la fiert.

Spanacul l-am opărit.

Acum urmează prepararea piureurilor si asamblarea
Am blendat pe rând:
– conopida cu jumătate din cartof
– sfecla rosie (pe care am curățat-o de coaja) cu cealalta jumătate din cartof

Spanacul l-am tocat marunt si l-am amestecat cu grauntii de usturoi copt (efectiv i-am stors din coji pt ca ei devin moi ca o crema;sunt dulci si aromati)

Pe o farfurie am pus piure de conopida, piure de sfecla si putin din spanac si doua bucatele din pieptul de pui fraged si am turnat si 2 linguri din zeama de la carne.

Un pranz savurat cu mare pofta!

Pofta buna va doresc si voua !