INGREDIENTE (4-5 portii)

1 kg dovlecei
220g cascaval ras
250g urda (sau se poate pune si o telemea desarata)
3 oua micute
3 linguri cu varf faina alba de grau
Usturoi granulat, piper, boia dulce (in functie de preferinte)
Pesmet

MOD DE PREPARARE

Taiem extremitatile la dovlecei si ii curatam de coaja, dar cat mai subtire. Daca avem ustensila speciala pentru curatat, cu atat mai bine.

Dam dovleceii pe razatoarea mica, fara sa ii scurgem. La fel si cascavalul si branza.

Batem ouale separat ca pentru omleta, apoi amestecam bine toate ingredientele intr-un castron incapator.

Punem hartie de copt in tava cuptorului si intindem toata compozitia in mod uniform, iar deasupra presaram pesmet pe toata suprafata.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pozitionand-o pe pozitia a doua de jos. Lasam pentru 45 de minute, apoi schimbat pe functia cu ventilatie si mai lasam 5 minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca. Cat este fierbinte este destul de moale, dar cu cat se raceste, se va mai intari, dar nu foarte tare, deci o vom servi cu furculita. Ar merge si luata in mana, daca taiati bucati mai mici.

Neaparat trebuie sa o incercati pentru ca a iesit absolut delicioasa, si chiar daca era programata pentru cina, eu am devorat deja 2 felii la pranz :D.

Pofta mare sa aveti si abia astept sa imi spuneti cum vi s-a parut! 😊