Nu putine au fost aprecierile pentru PIZZA CU BLAT DE CLATITA.
Sa nu spun si cat de mult o adoram noi!
Si atunci…de ce sa nu o facem si in varianta dulce?
Evident cu 2-3 modificari, astfel incat sa iasa un desert delicios.
INGREDIENTE
1 ou
2 linguri cu varf iaurt 10% grasime
2 linguri rase de gris
2 linguri faina alba + 3 linguri faina integrala ( puteti folosi doar un fel, dupa preferinte)
2 lingurite de unt
200 ml lapte 3.5% grasime
un praf pudra de vanilie (optional)
1 lingura rasa de zahar- optional ( daca folositi fructe dulci…nu puneti deloc)
o cescuta fructe de padure …eu am folosit afine, zmeura si pentru o aroma aparte…cirese
2 linguri fulgi de migdale
Optional: miere pentru savoare
MOD DE PREPARARE
Am frecat oul cu zaharul.
Am incorporat pe rand apoi: laptele, vanilia, faina, iaurtul,si grisul.
Am topit si racit untul si apoi l-am turnat in compozitie.
Am turnat aluatul in forma.
Am presarat fructele si apoi migdalele.
Am bagat totul la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute.
De preferat dupa 30 minute sa faceti testul paiului ( scobitoare), sa vedeti daca este gata.
Eu dupa racire am uns-o cu putina miere.
Asa-i ca este simpla, dar extrem de buna?
Pofta buna!