Placintele sunt bune…oricand!
Sunt delicioase cele dulci si interesante cele sarate.
Insa varianta aceasta este…minunata.
Aluat pufos, pufos si umplutura cremoasa.
O bunatate! Si nu sunt subiectiva.
Incercati si convingeti-va singuri.
INGREDIENTE ALUAT
350 g faina
150 g lapte de vaca 3.5% grasime
15 g drojdie proaspata
1/2 lingurita de zahar brut (optional)
3 linguri de ulei de masline
INGREDIENTE UMPLUTURA
200 g baby spanac (sau 4-5 cuburi spanac congelat)
aproximativ 30 cm praz
5 linguri cu varf branza de vaci
1 galbenus pentru uns
2 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Am facut o gaura in mijlocul fainii si am pus drojdia faramitata, zaharul si putin lapte caldut.
Am amestecat, framantand usor, si am inceput sa torn treptat restul de lapte, alternand si cu uleiul.
Am presarat faina pe deasupra „bilei” de aluat si am lasat-o la loc ferit pret de 60 minute.
Intre timp am taiat marunt, marunt prazul si l-am pus cu putin ulei si circa 3 linguri de apa intr-un vas la foc mic, la inabusit.
Am folosit un vas cu capac, si amestecam din cand in cand.
Am spalat bine spanacul si l-am inabusit in vasul de la praz ( fara praz) cu 3 linguri de apa.
Dupa ce s-a inmuiat bine, l-am stors bine si l-am maruntit fin, fin.
Am amestecat prazul, spanacul si branza.
Am impartit aluatul in 6 parti.
Am intins foi lungi si inguste ca sa pot forma rulouri.
Dupa ce am umplut cele 6 foi, am inceput sa le asez intr-o tava unsa cu ulei, in forma concentrica…sub forma de melc.
Dinspre interior…spre exterior, rotind rulourile.
Am uns apoi placinta cu galbenus frecat cu ulei, si am optat sa o decorez cu boia.
Aceasta este optionala.
Puteti lasa fara sau presara orice doriti.
Am bagat-o la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit uniform, aproximativ 30-40 de minute.
Pofta buna!