INGREDIENTE
2 ouă
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional sau in functie de preferinte)
11 linguri ulei de masline nonextravirgin sau ulei de cocos
15 linguri de lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
15 linguri de făină alba de grau
1 plic praf de copt bio
2 mere mici
2 lingurite de unt sau ulei de cocos
MOD DE PREPARARE
Am taiate merele felii subțiri pe care le-am pus pe fundul tăvii, iar deasupra cate putin unt, din loc in loc (poza din josul paginii).
Am presărat scortisoara si un praf de zahar brut si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-au înmuiat.
Separat am bătut bine ouăle cu restul de zahar iar apoi am adăugat pe rând uleiul si laptele. La final cu ajutorul unei spatule am înglobat făina amestecată cu praful de copt.
Am scos tava cu merele si am pus aluatul, apoi am dat din nou la cuptor pana a trecut testul scobitorii.
Pofta buna!
Mi se pare putin zahar. Numai o lingura si la mere si la aluat?
este o reteta pentru copii. Cantitatea de zahar o stabiliti in functie de preferinte!
Lingurile de faina sunt cu varf? Am facut prajitura, a iesit buna, dar parca gustul de praf de copt este usor pronuntat si dupa ce s-a racit.
S-a simtit praful de copt pentru ca nu ati folosit praf de copt bio!
Puteti va rog sa imi spuneti lingurile de faina cat de incarcate trebuie sa fie ? Cu varf sau rase sau mediu de incarcate ? Multumesc !
nu cu varf, dar nici rase.