INGREDIENTE ALUAT
250 g faina
1 lingurita praf de copt bio
2 linguri ulei de masline
100 ml apa calduta
INGREDIENTE UMPLUTURA
500 g spanac proaspat (sau congelat)
6 linguri branza de vaci
1 ceapa
1 lingurita de unt
1 ou
MOD DE PREPARARE
Am amestecat faina cu praful de copt, iar apa uleiul.
Apoi am turnat apa peste faina framantand usor.
Am mai presarat putina faina pentru a framanta la final aluatul.
L-am lasat acoperit 1 ora.
In acest timp am spalat bine spanacul si l-am pus intr-o craticioara cu untul.
L-am inabusit in unt cu putina apa, pana a devenit moale, moale.
L-am tocat marunt si l-am pus peste branza.
Am tocat ceapa marunt, si am incorporat-o peste branza.
Am batul albusul spuma si l-am pus peste umplutura.
Am intins apoi 3 foi…lungi cam cat o tava de cuptor si foarte, foarte subtiri, aproape transparente.
Am pus umplutura, am rulat cu grija ( atentie sa fie faina pe plansa de lucru sa nu se lipeasca) si am pus pe hartie de copt.
Au iesit 3 rulouri, pe care le-am uns cu galbenus amestecat cu 1 picatura de ulei.
Le-am bagat la cuptorul preincalzit 160 gr pentru 1 ora.
Pofta buna!