INGREDIENTE
1 banană mai mare
5-6 căpșuni mari
200g făină albă de grâu tip 000
2 lingurițe praf de copt bio
180mL lapte de vaca 3.5% grăsime sau lapte vegetal
3 ouă
O lingură zahăr (opțional sau în funcție de preferințe)
MOD DE PREPARARE
Mixăm zahărul cu ouăle până obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm banana pasată, laptele, faina, praful de copt și mixam până se omogenizează, nu insistăm foarte mult.
Punem compoziția într-o forma de silicon, ceramică sau yena. Am folosit o formă din silicon de 20x20cm, dar recomand mai mică puțin pentru ca nu mi-a ieșit prăjitura prea înaltă.
Deasupra compoziției punem felii de căpșuni astfel încât să acoperim întreaga suprafață.
Băgăm în cuptorul preîncălzit la 190 grade C căldura sus-jos fără ventilație și lăsăm pentru aprox 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Nemaipomenit de gustoasă! Poftă mare!
*o putem păstra la temperatura camerei într-o cutie sau la frigider și o vom consuma în max 3 zile.
Buna seara! Va rog ajutati ma cu un raspuns… am facut aceasta reteta si am respectat cu sfintenie ingredientele (cu exceptia faptului ca am inlocuit zaharul cu o lingura de sirop de artar)… temperatura de coacere, timpul tot ( am lasat mai mult… am facut testul cu scobitoarea) etc insa aluatul prajiturii mi a iesit umed, nicidecum pufos… ca si cum ar fi fost crud, desi l am lasat aproape o ora la cuptor… poate fi din cauza siropul de artar?
exact