INGREDIENTE
2 banane mai mari și foarte coapte
250g fulgi de ovăz (fără gluten)
2 linguri cu vârf carob
200mL apă sau laptele vegetal/de vacă la alegere
2 ouă
3 linguri ulei de cocos
1 lingură zahăr (optional)
Nucă mărunțită/fulgi de migdale pentru presărat deasupra
1 linguriță praf de copt bio (fără gluten)
*folosiți fără gluten numai dacă există vreo interdicție.
MOD DE PREPARARE
Putem toate ingredientele în cana unui blender și mixăm până obtinem o cremă. Tapetăm cu hârtie de copt un vas ceramic (am folosit unui de 20x20cm) și turnăm compoziția. Deasupra presărăm nucă și fulgi de migdale. Băgăm vasul în cuptor, setăm 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație și lăsăm pentru 40-45 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Iese o prajitura delicioasă și densă și ușor umedă de la banane. Pofta mare!
Putem exclude carobul daca nu avem? Sau am putea inlocui cu altceva?
nu il puteti exclude si nici nu aveti cu ce sa-l inlocuiti! Gasiti la plafare sau magazine online! Chiar si in supermarketuri!
Bună ziua!
Uleiul de cocos poate fi înlocuit cu unt clasic?
da