INGREDIENTE
2 banane mai mari și foarte coapte
250g fulgi de ovăz (fără gluten)
2 linguri cu vârf carob
200mL apă sau laptele vegetal/de vacă la alegere
2 ouă
3 linguri ulei de cocos
1 lingură zahăr (optional)
Nucă mărunțită/fulgi de migdale pentru presărat deasupra
1 linguriță praf de copt bio (fără gluten)
*folosiți fără gluten numai dacă există vreo interdicție.

MOD DE PREPARARE
Putem toate ingredientele în cana unui blender și mixăm până obtinem o cremă. Tapetăm cu hârtie de copt un vas ceramic (am folosit unui de 20x20cm) și turnăm compoziția. Deasupra presărăm nucă și fulgi de migdale. Băgăm vasul în cuptor, setăm 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație și lăsăm pentru 40-45 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Iese o prajitura delicioasă și densă și ușor umedă de la banane. Pofta mare!