Astăzi vă invit să gătim împreună brioșe cu mere și kefir, nemaipomenit de pufoase și gustoase!
O rețetă nouă și savuroasă pe care o pregătim cu Kefir Kefir de la Lăptăria cu caimac, care are un gust echilibrat, delicat și ușor acrișor. Obținut prin dublă fermentație și, precum toate produsele de la Lăptăria cu caimac, natural și curat.
Kefirul în stare crudă, netratat termic, este un excelent probiotic natural și o sursă perfectă de energie pentru organism.
Lăptăria cu caimac este brandul de lactate de specialitate 100% românești, naturale și integrale, adaptate cerințelor și posibilităților lumii de azi.
Lactate sigure ale timpurilor noastre, făcute cu respect față de tradiție, natură și oameni! Create cu pasiune și responsabilitate, din lapte de la vaci hrănite din culturi proprii cu ce este mai bun și îngrijite cu dedicare.

INGREDIENTE (11 brioșe mari)
3 ouă
80g unt (pe care îl topim)
160g Kefir Kefir de la Lăptăria cu caimac
O lingură zahăr
240g făină albă de grâu
2 lingurițe praf de copt bio
2 mere potrivite (am folosit mere Golden)

MOD DE PREPARARE
Curățăm merele și le tăiem cubulețe mici ca la salata de boeuf.
Într-un bol mixăm ouăle cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă.
Adaugăm pe rând untul topit, kefirul, făina și praful de copt, mixând după fiecare.

Kefir Kefir de la Lăptăria cu caimac este obținut printr-un proces controlat de dublă fermentație: fermentația dată de bacterii lactice și fermentația pe bază de drojdii specifice. Doar prin cele două tipuri de fermentație kefirul capătă proprietățile pentru care este recunoscut pe scară largă.
Kefir Kefir e disponibil în două variante: borcan de 300 de grame, cu 5% grăsime și sticlă de 375 de grame, cu 1,6% grăsime.

La sfârșit integrăm și merele amestecând cu o spatulă.

Umplem forme de brioșe și coacem în cuptorul preîncălzit la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 40 minute.
Le păstrăm la temperatura camerei într-un recipient și le consumăm în maximum 3 zile.
Poftă mare!

Lăptăria cu caimac este o societate integrată, ceea ce îi permite să controleze și să garanteze pentru absolut tot ce ține de lactatele produse.
Începând cu cerealele, oleaginoasele și fânul cultivate pe 3500 de ha, cu care este asigurată 90% din hrana vacilor.
Una dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte din România, AGROSERV MĂRIUȚA îngrijește cu dedicare aproximativ 2500 de animale, din care 1000 de vaci de muls.
Vacile sunt de rasă pură, cu pedigree (Holstein Friesian), și sunt crescute la fermă libere, nelegate, în adăposturi semideschise.

Vă invit cu drag să descoperiți produsele lactate Lăptăria cu caimac și să le folosiți cu încredere în rețetele Flaveur!