Astazi pentru pranz am pregatit o reteta noua de piept de pui cu legume la cuptor si va invit cu drag sa o incercati pentru ca va fi primita cu incantare!
Un pranz savuros preparat cu puiul Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia, care are un gust extraordinar, specific si inconfundabil de pui de tara.
O alegere sanatoasa pentru ca puii Poulet jaune sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratamente cu antibiotice.

INGREDIENTE (4-5 portii)
1 Poulet jaune fermier d’Auvergne de la Edenia
3 cartofi medii
1 morcov mic
1 ardei gras rosu mai mic
1 ceapa rosie mica
3 catei usturoi
Pentru sos:
50mL ulei de masline
50mL apa
1 lingura bulion
½ lingurita curcuma
½ lingurita cimbru
Putin piper

MOD DE PREPARARE


Puiul decongelat in prealabil la frigider, il transam si scoatem pieptul. Indepartam pielea de pe piept apoi il taiem cubulete.
Cartofii curatati de coaja ii taiem cubulete, morcovul rondele foarte subtiri, iar ceapa si ardeiul tocate foarte marunt.

Separat amestecam ingredientele pentru sos impreuna cu usturoiul pisat.
Punem carnea si legumele intr-o forma de mare tarta iar deasupra turnam sosul.
Amestecam bine totul si nivelam in forma.
Udam o foaie de copt si acoperim vasul. Bagam in cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru o ora. Dupa 40 de minute indepartam hartia de copt pentru a se rumeni friptura noastra.

Gata un pranz delicios pentru intreaga familie!
Putem pastra friptura la frigider si o putem consuma in maximum 3 zile. O vom reincalzi in cuptor.
Pofta mare!

Va recomand cu incredere sa folositi Poulet Jaune pentru aceasta reteta, dar si in celelate preparate Flaveur cu pui!
Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.
Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.