INGREDIENTE

200 g iaurt gras, grecesc
1 ou
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
3 linguri ulei de masline
2 pere medii, nu foarte zemoase
3 linguri nuca macinata
60/70 g faina alba de grau
1/2 lingurita praf de copt
Zeama de la o jumatate lamaie

MOD DE PREPARARE

Perele se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu zeama de lamaie.

Se bate cu telul oul cu zaharul pana devine o spuma. Se adauga iaurtul, uleiul, perele si nuca.

In aceasta compozitie se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, amestecand incet, cu o spatula.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aprox. 40 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Dupa ce se scoate de la cuptor, se unge cu un amestesc dintr-o lingura de miere si una de apa, apoi se presara nuca macinata.

Alte precizari
Grosimea compozitiei trebuie sa fie cam de 3-4 cm. In interior o sa fie umeda datorita perelor. Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel pentru pancakes.