INGREDIENTE
3 oua
O lingura zahar (sau in functie de preferinte)
180g faina alba de grau
135mL lapte de vaca 3.5% grasime
140g iaurt natur
2 linguri ulei de masline sau cocos
2 lingurite praf de copt bio
400g prune
MOD DE PREPARARE
Spalam prunele si le taiem in doua. Daca sunt mai mari le taiem in 4 pe lungime.
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa, aproximativ 2 minute. Adaugam pe rand iaurtul, uleiul, laptele, praful de copt si faina, mixand dupa fiecare pana se omogenizeaza.
Adaugam si prunele in compozitie, amestecandu-le cu o spatula.
Punem compozitia intr-o forma din silicon sau tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o forma din silicon 23x23cm.
Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce am scos-o din cuptor, am lasat-o sa se raceasca si am rasturnat-o.
Iese nemaipomenit de pufoasa si gustoasa! Pofta mare!
*o pastram intr-o casoleta la temperatura camerei pentru 3-4 zile.
O reteta de succes!
Rapid si usor de facut! Si a fost pe placul intregii familii! Eu am avut prune foarte coapte si am pus mai multe așa ca a iesit foarte buna si dulce fara sa fi fost nevoie de zahar.
Multumesc de reteta!
super! ma bucur tare ca v-a placut!
Buna ziua! Se poate și cu faina integrala făcută aceasta rețeta sau nu mai iese atât de pufoasa?multumesc
doar cu faina alba merge facuta aceasta prajitura
Bună ziua, îmi spuneți vă rog unde pot găsi și eu această tavă de silicon?
este o forma simpla patrata si puteti gasi la magazine online.