INGREDIENTE
3 oua
O lingura zahar (sau in functie de preferinte)
180g faina alba de grau
135mL lapte de vaca 3.5% grasime
140g iaurt natur
2 linguri ulei de masline sau cocos
2 lingurite praf de copt bio
400g prune
MOD DE PREPARARE
Spalam prunele si le taiem in doua. Daca sunt mai mari le taiem in 4 pe lungime.
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa, aproximativ 2 minute. Adaugam pe rand iaurtul, uleiul, laptele, praful de copt si faina, mixand dupa fiecare pana se omogenizeaza.
Adaugam si prunele in compozitie, amestecandu-le cu o spatula.
Punem compozitia intr-o forma din silicon sau tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o forma din silicon 23x23cm.
Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce am scos-o din cuptor, am lasat-o sa se raceasca si am rasturnat-o.
Iese nemaipomenit de pufoasa si gustoasa! Pofta mare!
*o pastram intr-o casoleta la temperatura camerei pentru 3-4 zile.
O reteta de succes!
Rapid si usor de facut! Si a fost pe placul intregii familii! Eu am avut prune foarte coapte si am pus mai multe așa ca a iesit foarte buna si dulce fara sa fi fost nevoie de zahar.
Multumesc de reteta!
super! ma bucur tare ca v-a placut!