INGREDIENTE
2 ouă
1 lingură zahăr (sau în funcție de preferinte)
100mL ulei de măsline nonextravirgin (pomace olive oil)
400mL lapte bătut
150g făină albă de grâu
270g mălai (am folosit pentru mămăligă rapidă)
2 lingurițe praf de copt bio
300g vișine

MOD DE PREPARARE
Scoatem sâmburii de la vișine.
Într-un bol mixăm ouăle cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm pe rând: uleiul, laptele, făina, praful de copt și mălaiul, mixând după fiecare până se încorporează.

Punem compoziția într-o formă pătrată sau rotundă. Am folosit o forma din silicon 23x23cm. Deasupra repartizăm vișinele. Băgăm în cuptor la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru aprox 35 de minute sau până se rumenește bine și trece testul cu scobitoarea.
Nemaipomenit de pufoasă și gustosă! Poftă mare!