INGREDIENTE

3 mere potrivite (am folosit Golden)
Sucul de la o lamaie micuta
3 oua
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
125g unt (pe care il topiti) – am folosit cu 65% grasime
200g faina tip 000 sau t45
2 lingurite rase de praf de copt bio
1 lingurita de scortisoara Ceylon

MOD DE PREPARARE

Curatam merele si le dam pe razatoarea mare sau le tocam la robot. Turnam sucul de lamaie peste merele rase si amestecam cu mana.

Intr-un bol mixam oualele cu zaharul sau siropul.

Adaugam apoi untul topit si faina amestecata cu praful de copt si scortisoara, putin cate putin.

Adaugam si merele rase, amestecand cu o spatula.

Turnam compozitia in forma si bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute. Trebuie sa se rumeneasca bine. Am folosit o forma rotunda de silicon cu diametrul de 23 cm.

Prajitura iese pufoasa si foarte putin umeda.

Pofta buna!

 

Daca va place aceasta reteta, va rugam sa distribuiti si in retetele sociale, folosind butoanele de mai jos.