INGREDIENTE
4 ouă
1 lingură zahăr (sau în funcție de preferințe)
Sucul de la o portocală pe care îl lasăm cu pulpa
Coaja de la o portocală bio (opțional)
500mL lapte de vacă 3.5% grăsime sau lapte vegetal
80g unt la temperatura camerei (am folosit cu 65% grăsime)
125g griș

MOD DE PREPARARE
Punem laptele la incalzit și în momentul în care este aproape de punctul de fierbere oprim focul și adăugăm grișul amestecand cu un tel până se îngroșă apoi adăugăm untul și continuăm să amestecăm până se topeste. Adăugăm și sucul de portocală, mai amestecăm puțin și lăsăm să se răcească putin compoziția.
Într-un bol mixăm ouăle cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă apoi le turnam peste prima compoziție și mixăm totul până se integrează.

Punem compoziția într-o forma din silicon cu diametrul de 23cm. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade C căldură sus-jo fără ventilatie pentru 45 minute.
Lăsăm prăjitura să se răceasca complet apoi o putem felia. Iese destul de moale și se serveste cu lingurița.
Poftă mare!