INGREDIENTE
aprox 250g prune proaspete
120g faina alba de grau
2 lingurite zahar (optional sau in functie de preferinte)
80g unt
40mL lapte
40mL ulei
3 oua (2+1)
o lingurita cu varf praf de copt bio
unt pentru uns vasul ceramic
MOD DE PREPARARE
Punem intr-un bol faina, o lingurita de zahar, laptele, uleiul, 2 oua si praful de copt. Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Ungem un vas ceramic cu unt (dimensiune 20x20cm) si turnam compozitia, niveland-o usor. Deasupra punem jumatati de prune, pe toata suprafata, cu partea rupta in jos si le apasam usor sa intre in compozitie.
Bagam vasul in cuptor (deci nu cuptor preincalzit pentru ca vom sparge vasul) si setam 180 grade C. Lasam pentru 30 de minute (aproximativ 20 minute pentru ca in 10 minute abia se incinge cuptorul).
Intre timp topim untul apoi luam craticioara de pe foc si adaugam oul ramas si lingurita de zahar. Amestecam bine cu o furculita.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem vasul din cuptor si turnam deasupra in mod uniform untul topit. Bagam din nou vasul in cuptor si mai lasam pentru aproximativ 15-20 de minute sau pana se rumeneste foarte bine deasupra.
Nemaipomenit de buna! Pofta mare!