INGREDIENTE

1 ou
200g iaurt natur
120g faina alba de grau
Un pumn de zmeura (cat sa acopere toata suprafata vasului in care se va coace prajitura)
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
30g unt nesarat 82% grasime (la temperatura camerei)
½ lingurita praf de copt Bio
Un varf de lingurita pudra de vanilie – optional

MOD DE PREPARARE

Am amestecat ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, praful de vanilie) intr-un bol.

In al doilea bol am batut oul impreuna cu iaurtul si untul, am omogenizat si am adaugat ingredientele din primul bol, amestecand bine, pana s-a topit zaharul.

Am pus trei sferturi din compozitie intr-o forma de silicon (de chec) si am presarat zmeura pe toata suprafata, iar deasupra am pus restul compozitiei.

Am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit deasupra, aproximativ 40 minute.

Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am servit-o. Cu greu ne-am oprit din mancat.