INGREDIENTE

Pentru foi:
15 linguri făina alba de grau
13 linguri lapte de vaca 3.5% grasime
13 linguri ulei de masline (din turte, fara gust fara miros)
3 oua
2 lingurițe praf de copt BIO
zahar in funcție de preferințe (eu am pus 2 linguri zahar brut)
1 lingurița pudra de vanilie

Umplutura:
700 gr branza dulce de vaci
2 oua
2 linguri zahar brut
2 linguri griș
100 g stafide + 25 g merisoare (hidratate in prealabil)
1 lingurița pudra de vanilie

MOD DE PREPARARE

Într-un bol adăugăm laptele, ouăle, uleiul și zaharul. Mixam pana se dizolva zaharul și compoziția își schimba culoarea. Adăugăm făina amestecata cu praful de copt și mixam ușor la viteza cea mai mică pana se încorporează bine și nu mai are cocoloase.

Compoziția rezultata o împărțim in doua părți egale. Jumatate din compoziție o turnam in tava tapetata cu hartie de copt și o bagam la cuptor pentru cca 7-10 min la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie. Cât se coace foaia pregătim umplutura.

Amestecam branza, zaharul ouăle, grișul, stafidele, merișoarele și pudra de vanilie.
Scoatem tava de la cuptor, întindem umplutura in strat uniform apoi turnam și cealaltă jumătate de compoziție pentru foi.

Introducem din nou la cuptor pentru 40 de min sau pana se rumenește frumos deasupra.

Tăiem prăjitura după ce sa răcit de tot.

Spor la gătit și pofta mare!

*Tava dreptunghiulara de yena 25cmx40cmx5cm.