INGREDIENTE

o prepeliță
3-4 catei de usturoi
un praf de cimbru uscat sau proaspăt
un praf de boia dulce (optional)
putin ulei de masline

Pentru piure aveti nevoie de:
1/2 cartof dulce
1/2 dovlecel
1 morcov
1/2 ardei capia sau de care aveti

MOD DE PREPARARE

Am spalat bine prepelița, am taiat pieptul in doua pe lung, l-am depărtat si am pus prepeliță cu fata in jos intr-un vas mic termorezist. Am asezonat cu cimbru si boia, am pus cam un pahar mic cu apa, cat sa fie la nivelul prepeliței , un pic de ulei, am pus capacul si am băgat la cuptor la foc potrivit (cam 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie).

Cand carnea s-a înmuiat si zeama a mai scăzut ,am scos vasul si am adăugat usturoiul taiat feliuțe si am pus capacul.

Cat timp a stat prepelița la cuptor ,am facut piureul.

Nimic mai simplu de atat: am tocat grosier toate legumele si le-am pus la fiert intr-o olița cu apa pana s-au facut moi si delicioase. Cand au fost gata, le-am scos intr-un vas si le-am pasat cu o furculița (le puteți pasa cu blenderul sau cum doriti) si am adăugat un cubuleț mic de unt.

Pentru servire ,am taiat prepelița in doua pe lung si am pus o jumatate peste cateva linguri de piure si bineînțeles si doua linguri din zeama delicioasa cu usturoi.

S-a mâncat cu mare pofta tot din farfurie !

Sper sa încercați reteta si va doresc pofta buna!