INGREDIENTE (3-4 portii)

1 dovlecel mic
1 bucata de sfecla rosie
1 morcov mic
2 oua
2 linguri ulei de masline sau unt topit
4-5 linguri lapte de vaca 3.5% grasime
2 linguri făina alba de grau
2 linguri brânza de casa/ricotta
putin cascaval(optional) (se inlocuieste cu mozzarella fresca pentru bebelusii mai mici de 1 an)
Verdeata tocata marunt( patrunjel si marar)

MOD DE PREPARARE

Se separa gălbenușurile de albușuri.

Legumele se dau pe răzătoare si se storc foarte bine

Peste gălbenușuri se adauga uleiul, laptele, făina, verdeata, brânza si legumele si se omogenizează.

Albușurile se bat spuma tare si se încorporează usor cu o spatula.

Compoziția se pune intr-un vas termorezistent tapetat cu unt. Deasupra se pun din loc in loc bucatele mici de unt si se rade cascaval.

Se baga in cuptor la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenește putin. Se va umfla foarte mult , dar va scădea cand va fi scos din cuptor.

Este un deliciu. Are textura umeda si moale. Sper sa va placa.

Pofta buna, mamici si pitici!