Va propun sa gatim astazi o reteta noua de pui cu legume la cuptor, o idee foarte buna pentru un pranz delicios pentru intreaga familie.

Reteta iese absolut savuroasa cu puiul Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia, pentru ca are un gust specific. inconfundabil de pui de tara.
Are un gust extraordinar si este totodata o alegere foarte sanatoasa in acelasi timp!

Va recomand cu incredere sa folositi Poulet Jaune pentru aceasta reteta, dar si in celelate preparate Flaveur cu pui!

INGREDIENTE (6-7 portii)

1 Poulet jaune d’Auvergne de la Edenia
3 cartofi mari
1 ardei kapia sau gras
1 ceapa rosie
1 morcov
4-5 catei usturoi pisati sau usturoi granulat – optional
50mL ulei de masline
50mL apa
1 lingura bulion sau sos de rosii sau o rosie pasata
1 lingurita boia dulce de ardei
1 lingurita cimbru uscat
Putin piper

MOD DE PREPARARE

Puiul. care a fost decongelat in frigider, il transam si folosim pulpele si aripile.
Putem folosi si tot puiul daca dorim sa facem mai mult dar in cazul acesta trebuie sa marim si cantitatea de legume.

Taiem pulpele in doua.

Cartofii curatati ii taiem cubulete, la fel procedam si cu ceapa, morcovul si ardeiul.
Punem legumele si carnea intr-un vas mare yena sau intr-o tava pe care am pus hartie de copt.

Amestecam uleiul, cu apa, usturoiul, bulionul si condimentele. Turnam acest sos peste carne si legume. Ne punem o manusa si amestecam bine totul astfel incat sa fie bine acoperite de sos.

Lasam pulpele deasupra legumelor.

Bagam in cuptor la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 1h.

Un pranz delicios!

Pofta mare!

Va recomand puii Poulet jaune de la Edenia pentru ca sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratatmente cu antibiotice.

Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.

Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.