INGREDIENTE

Blat natur
3 oua
80g faina
¼ lingurita praf de copt bio
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)

Blat ciocolata
3 oua
80g faina
2 linguri carob
¼ lingurita praf de copt bio
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)

Crema de ciocolata
6 linguri carob
6 linguri fulgi de cocos
1 lingura miere
Lapte vegetal (sau lapte de vaca)

MOD DE PREPARARE

Blatul natur
Separam galbenusurile de albusuri.
Batem albusurile spuma tare.
Mixam foarte bine galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie deschisa la culoare si foarte cremoasa precum maioneza.

Adaugam peste crema de galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si continuam sa mixam. Daca devine foarte foarte tare mai adaugam putina apa. Consistenta trebuie sa fie o crema tare dar nu modelabila.

Integram si albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. NU amestecam energic ca la maioneza.

Miscarile trebuie sa fie largi pentru a ramane o crema aerata.

Blatul de ciocolata
Separam galbenusurile de albusuri.
Batem albusurile spuma tare.

Mixam foarte bine galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie deschisa la culoare si foarte cremoasa precum maioneza.

Adaugam peste crema de galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si carobul si continuam sa mixam. Daca devine foarte foarte tare mai adaugam putina apa. Consistenta trebuie sa fie o crema tare dar nu modelabila.

Integram si albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. NU amestecam energic ca la maioneza. Miscarile trebuie sa fie largi pentru a ramane o crema aerata.

Punem fiecare crema in cate un pos separat. Eu am folosit 2 pungi.

Pregatim o tava mare de cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt.

Incepem si facem linii de aluat pe lungimea tavii, alternand crema natur cu crema de ciocolata. Pentru un aspect mai interesant puteti face liniile mai subtiri.

Bagam tava la cuptorul PREINCALZIT la 180 grade C pentru 10-12 minute, caldura sus-jos fara ventilatie.

Intre timp pregatim crema: amestecam fulgii de cocos, carobul, mierea si adaugam lapte pana obtinem o crema tare care nu curge.

Scoatem tava de la cuptor, luam usor blatul cu tot cu hartia de copt si il punem pe blatul de lucru.

Peste el punem o alta hartie de copt si cu ajutorul unui sucitor, presam usor ca atunci cand intindem o coca.

Rulam blatul cu tot cu hartie de copt si-l lasam asa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, desfacem usor blatul si il ungem cu crema de ciocolata.

Rulam din nou blatul usor, de data aceasta fara hartie de copt.

Gata rulada delicioasa!
Pofta buna!