Cat pot sa fie de pufoase aceste gustari!
Cand m-am apucat sa le fac, stiam cam cum doresc sa iasa, dar rezultatul m-a surprins si pe mine.
Sa vedem de ce avem nevoie pentru o portie ( cam 3/4 dintr-o tava clasica de cuptor)
INGREDIENTE
50 g unt
50 g faina + aproximativ 3 „cat apuci cu mana” pentru modelat
2 linguri cu varf branza dulce de vaci… nu sfaramicioasa, mai legata
1 galbenus
1 lingurita ulei de masline
5-6 fire de marar
aproximativ 3 linguri de susan
MOD DE PREPARARE
Am pasat untul cu furculita, amestecandu-l cu branza, si mararul tocat fin, in acelasi timp.
Am incorporat apoi 1 lingura de susan si faina cernuta.
Am pus pe blat faina si am intins o foaie de 0.5 cm grosime.
Aluatul este usor lipicios de aceea recomand sa presarati faina ori de cate ori simtiti ca se lipeste.
Eu am folosit de 3 ori, asa cum am mentionat si la ingrediente.
Am decupat saleurile si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.
Am amestecat galbenusul cu uleiul de masline si le-am uns.
Le-am decorat cu susan din belsug.
Au stat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie aproximativ 25 minute.
Cat sa fie usor rumene.
Sunt simple, dar atat de gustoase si pufoase!
Pofta buna!
Se pot face din faina de ovaz sau faina integrala?
Faina integrala sigur, chiar am dacut de vreo 2 ori.
De ovaz nu stiu cum se comporta in acest caz.