INGREDIENTE
300mL lapte vegetal (sau de vaca)- eu am folosit de soia Bio
3 oua
1 lingura rasa amidon de porumb
2 linguri carob
*zahar sau sirop de artar in functie de preferinta si in functie de reteta in care doriti sa folositi sarlota. Eu am folosit-o la COUSCOUS-UL CU SARLOTA DE CIOCOLATA SI PERE si am pus doar o lingura de sirop. Fara indulcitor pentru bebelusii mai mici de 1 an
MOD DE PREPARARE
Mixam ouale cu siropul, amidonul si carobul apoi adaugam si laptele.
Punem compozitia intr-o craticioara antiaderenta pe foc mic. Cand incepe sa se incalzeasca incepem sa amestecam cu un tel (de silicon) pana se ingroasa.
Din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam 2-3 minute pe foc amestecand incontinuu cu telul.
Delicios!
Puteti folosi sarlota la torturi sau o puteti servi cu diverse fructe sau cu cereale.
Pofta buna!
Bună! De la ce varsta se recomanda amidonul de porumb?
Nu este o varsta anume pentru amidon, insa trebuie sa vedem ce anume dorim sa facem cum el. O gustare? Daca da, atunci eu recomand gustarile dupa 1 an. O ciulama? Atunci ar merge si de la 8 luni. Dar dvs veti decide.