INGREDIENTE
Aluat:
210g faină albă de grâu
200g iaurt grecesc cu 10% grăsime
Umplutură:
100-130g dovlecel
2 linguri cremă de brânză la alegere sau ricotta
50g cașcaval ras
Pentru finisare:
1 ou bătut (se poate omite etapa în caz de alergie)
Susan

MOD DE PREPARARE
Preparăm aluatul amestecând cele două ingrediente. Frământăm până obținem un aluat omogen și ușor lipicios.
Dovlecelul îl dăm pe răzătoarea mare cu tot cu coajă apoi îl stoarcem bine. Presărăm făină pe blatul de lucru și întindem aluatul în formă de dreptunghi în foaie cât mai subtire. Ne ajutăm de făină de câte ori este nevoie. Trebuie să rezulte un dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 32x41cm.
Decupăm marginile ca să fie cât mai drept. Pe lungime, pe jumătate din el, ungem cu cremă de brânză, și presărăm dovlecelul apoi cașcavalul ras.

Acoperim cu cealaltă jumătate de aluat neacoperită și mai trecem usor sucitorul peste tot pentru a-l lipi. Îl decupăm pe lățime fâșii de 2,5-3cm. Am folosit ustensila pentru feliat pizza.

Luăm fiecare fâșie și o răsucim usor apoi o punem în tavă pe hârtie de copt.

Ungem cu ou bătut și presărăm susan. Coacem în cuptorul preîncălzit la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 35 de minute. Trebuie să se rumenească bine.
Ies fragede și super delicioase! Pofta mare!