INGREDIENTE
250 g faina de grau
100 g cascaval ras
100 mL apa
2 linguri ulei de masline
7g drojdie uscata
1 ou pentru uns
susan, mac, chimen (dupa preferinte)
MOD DE PREPARARE
Dizolvam drojdia in apa. Intr-un castron punem faina, uleiul si drojdia deja dizolvata si framantand bine.
Adaugam si cascavalul in aluat si framantam bine totul (la nevoie mai puteti adauga faina).
Lasam aluatul la dospit la loc caldut pentru 30 minute.
Dupa ce aluatul a dospit, rupem bucatele de aproximativ 10g, formam bilute pe care le intindem cu podul palmei pe blatul infainat, ruland usor pana obtinem forma unui sticks. Impartim sticksul in 2 sau 3 in functie de cat de mare dorim sa fie.
Punem sticksurile formate in tava pe hartie de copt, le ungem cu ou batut si presaram semintele dorite.
Bagam tava in cuptor la 200 grade C caldura sus-jos cu ventilatie pentru 10 minute.
Pofta buna si rontaiala placuta!