INGREDIENTE
1Aluat fraged (click pentru a vedea reteta)
700g mere dulci
O mână de stafide (hidratate 30 de minute în apă și scurse)
2 linguri muguri de pin (optional)
2 linguri de gem de caise sau piersici (fără zahăr)
3-4 biscuiți de casă sfărâmați
Scorțișoară Ceylon
MOD DE PREPARARE
Preparam aluatul fraged si cat sta la frigider ne ocupam de umplutura cu mere.
Curatam merele, le taiem feliute si le gatim la abur pentru 15 minute. Lasam merele sa se scurga intr-o strecuratoare.
Amestecam într-un bol: merele, stafidele, mugurii de pin, biscuiții sfărâmați și gemul de caise (am folosit bio, fără zahăr) și un praf de scorțișoară. Biscuiții se pun pentru a absorbi din lichid și a face umplutura „legată”.
Pe blatul de lucru punem făină și întindem aluatul de 5 mm grosime, ne ajutăm de sucitor și îl așezăm într-o tavă de chec pe care am pudrat făină. Tăiem pe margine aluatul și punem jumătate din umplutura de mere.
Inchidem ștrudelul cu marginile de aluat (cele din tavă) și îl rasturnăm din tava de chec într-o tavă de cuptor normală tapetată cu hârtie de copt.
Ungem cu gălbenuș de ou și facem dungile deasupra cu o furculiță (pentru un aspect mai frumos). La fel procedam si cu cel de-al doilea strudel.
Bagam la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C caldura sus-jos fără ventilație primele 5 minute, după care am scăzut temperatura la 170 de grade C pentru 20-25 minute (depinde de cuptor).
Pofta buna!