INGREDIENTE (2 portii)
2 cartofi dulci (300g)
100g branza cremoasa (sau branza de vaci)
2 oua
MOD DE PREPARARE
Cartofii curatati si taiati cubulete ii gatiti la abur sau ii fierbeti, apoi ii pasati cu furculita.
Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma.
Amestecati piureul de cartofi cu galbenusurile si branza apoi integrati usor si albusurile spuma, amestecand de jos in sus cu o spatula.
Ungeti cu unt 2 vase mici ramekin si puneti compozitia. Vasul ramekin are 11cm diametru cu 5cm inaltime.
Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 minute sau pana incepe sa se rumeneasca deasupra.
Pofta buna!
O bunătate!!! Am pus doar 1 out pentru ca am avut doar 1 cartof dulce potrivit. A devorat bubulina aproape tot!!!! Multumesc de retete si pentru ca existati!!!
ma bucur! 🙂 Multumesc pentru feedback!
Foarte, foarte bun! Mulțumesc mult pentru retete!
multumesc pentru feedback 😀
Oare pot inlocui cartoful dulce cu dovleacul placintar?☺☺☺
se poate, da :). Dar sunt alte retete pe site cu dovleac.
Buna !As putea sa ii ofer bebelusului meu de 8 luni sufleu de cartofi dulci cu brânză?multumesc
da
Daca nu am vas ceramic pot face si in altceva ?
in yena sau niste forma din silicon ar mai merge.
Delicios! Bebe 8+ a fost foarte încântat! Multumim!
Bună ziua! Dacă inlocuiesc cartoful dulce cu cel alb, merge?
da, dar sufleu de cartof aveti alta reteta pe site