INGREDIENTE (2 portii)
100 g loboda (congelata am avut eu)
100 g urda (branza de vaci sau ricotta)
3 linguri iaurt
1 ou
3 catei de usturoi
1 lingura rasa de faina de grau
50 ml lapte
2 lingurite unt
MOD DE PREPARARE
Se toaca loboda si se fierbe la foc mic cu apa. Dupa ce s-a inmuiat se pune usturoiul tocat marunt, o lingurita de unt si se mai lasa 5 minute.
Se separa oul, iar galbenusul se pune cu laptele si lingura de faina la fiert la foc mic. Se amesteca continuu si apoi se adauga peste loboda.
Separat se amesteca urda (sau branza, depinde ce aveti in casa) cu iaurtul si se incorporeaza albusul batut spuma.
Se pune peste amestecul de loboda si se aseaza intr-o forma ceramica unsa cu unt.
Se coace pana incepe sa se rumeneasca, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, aproximativ 35 de minute.
Miroase a verdeturi de primavara :)!
Pofta buna!
Alte precizari
Initial am vrut sa fac sufleu de spanac, dar am confundat punga si atunci am zis sa incerc reteta aceasta si cu loboda 🙂