INGREDIENTE (6 portii)

1 conopida potrivita
1 ardei gras verde mare
1 pastarnac
2 morcovi mari
O feliuta de telina
3 cartofi
1 ceapa mare
Ulei de masline
1 dovlecel
patrunjel
Optional- fulgi de drojdie inactiva, seminte de susan, seminte de dovleac, crutoane.

MOD DE PREPARARE

Desfacem conopida in buchetele si o bagam intr-un castron mare cu apa.

Curatam celelalte legume si le taiem cubulete

Punem legumele la fiert intr-o oala in 3litri de apa, mai putin dovlecelul pe care il vom adauga odata cu conopida.

Dupa aproximativ 20 de minute in care legumele au fiert, adaugam si conopida cu dovlecelul si mai lasam 20 de minute sau pana sunt toate fierte bine.

Separam legumele fierte de zeama si le mixam la blender adaugand ulei de masline, patrunjel si din zeama in care au fiert pentru a obtine consistenta dorita.

Noi am servit cu ou fier, fulgi de drojdie inactiva si seminte de susan si dovleac.

Pofta buna!