INGREDIENTE

BLAT CU CAROB
180 g faina alba de grau
1 lingura sirop de artar  sau zahar (optional sau in functie de preferinte)
4 oua
100 ml lapte de vaca 3.5% grasime
100 ml ulei de masline nonextravirgin sau de cocos
3 linguri carob
1 lingurita praf de copt bio

BLAT CU RICOTTA
250 g ricotta
1 lingura sirop artar sau zahar (optional sau in functie de preferinte)
1 ou
25 g gris

MOD DE PREPARARE

Albusurile de la cele 4 oua se spumeaza cu 1 lingura de sirop de artar.

O lingura de sirop se amesteca cu galbenusurile la care se vor adauga si cele 3 linguri
de carob, laptele si uleiul. Tot la compozitia de galbenusuri se incorporeaza si faina in care s-a amestecat praful de copt.

Apoi, se amesteca albusurile spumate in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor cu o spatula, pana se omogenizeaza.

Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Intr-un vas se amesteca ricotta cu o lingura de sirop, oul batut si grisul. Compozitia de branza se imparte, cu o lingurita, peste compozitia cu carob.

Se coace prajitura in cuptorul preincalzit la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru circa 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii.

Pofta buna!