INGREDIENTE (2-3 portii)

300g urzici
3 cartofi (aprox 500g)
2 cepe rosii
3-4 catei usturoi
4 linguri ulei de masline
200g smantana

MOD DE PREPARARE

Punem ceapa tocata marunt si usturoiul la inabusit intr-o cratita cu uleiul de masline si un pahar mic de apa, pentru aproximativ 10 minute.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam cartofii curatati si taiati cubulete si adaugam apa astfel incat sa acopere cartofii. Cand cartofii sunt aproape gata, adaugam urzicile si le lasam sa fiarba 5 minute. Presam urzicile in oala astfel incat sa fie acoperite de apa, iar daca nu este suficienta apa mai adaugam putina.

Cand este totul gata, oprim focul, acoperim oala si lasam pentru 10 minute.

Cu o paleta scoatem urzicile si legumele punandu-le in bolul unui blender. Adaugam si smantana si completam cu apa in care au fiert in functie de cat de groasa dorim supa.

Mixam si gata! Pofta mare! A iesit nemaipomenit de buna!