INGREDIENTE

Pentru BLAT
2 oua
1 lingura ulei de masline
1 lingura cu vârf de făina albă de grau tip 000 + 1/2 lingura făina alba de grau tip 000
1 lingura carob
1 lingura zahar brun (optional)
1/2 lingurița praf de copt BIO

Pentru CREMA
1 mâna de visine congelate
lapte de vaca 3.5% grasime
2 oua
30-40 g amidon de porumb
indulcitor după gust
1 bucățică mică de unt

MOD DE PREPARARE

BLATUL
Separam albușurile de gălbenușuri.

Albușurile le batem spuma tare, apoi adăugăm zaharul și mai mixam puțin. Gălbenușurile le amestecam cu uleiul, le răsturnăm peste albușuri și mai mixam 2-3 secunde cât sa se încorporeze.

Lăsam mixerul și luam o spatula cu ajutorul căreia incorporam usor (de sus in jos) făina, praful de copt și carobul (date prin sita).

Putem intr-o tava mică de tort ( de 18 cm) pe care o ungem cu unt. Coacem la 170-180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana trece testul scobitorii (se face foarte repede).

CREMA
Punem vișinele intr-o oala mică pe foc împreuna cu indulcitorul (după gust) și lăsam cât sa se înmoaie bine și sa nu mai fie așa acide. Dam deoparte ca sa se răcească. Apoi le blendam.

Mixam ouăle foarte puțin împreuna cu amidonul, punem vișinele blendate și adăugăm lapte cât sa fie in total 400-500 ml.

Răsturnăm totul in oala și punem la fiert amestecând încontinuu cu un tel pana se ingroasa. Stingem focul și adăugăm o bucățică mică de unt, amestecam bine și gata. Lăsam deoparte sa se răcorească, nu înainte de a pune folie alimentara direct pe suprafața cremei pentru a nu prinde pojghița.

ASAMBLARE
Punem blatul pe un platou și ii atașam inelul tavii (fără fund), apoi turnam crema deasupra. Dam la frigider ca sa se închege bine. Scoatem inelul și ornam cu visine sau cu ce fructe dorim.

*Dacă observam ca inelul nu sta bine și e posibil sa curgă crema pe sub el, atașam din nou fundul inelului și punem blatul in tava, apoi turnam crema.

Un dulce-acrișor delicios.

Pofta buna!