INGREDIENTE
100g unt
200g faina
4-5 linguri apa rece
Opțional, seminte de mac
600g conopida cântărită cruda
pătrunjel
2 oua
200g branza de casa
1 ardei gras rosu
MOD DE PREPARARE
Am amestecat untul cu faina si macul pana am obținut o textura nisipoasa, apoi am pus apa si am omogenizat aluatul.
Am dat la frigider pentru o ora.
Intre timp, am fiert conopida si am facut-o piure. Am amestecat-o apoi cu verdeața, ouăle si branza.
Am pus aluatul in tava de tarta, am înțepat cu furculița si am dat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana a inceput sa se rumeneasca usor, aproximativ 20 minute.
Am scos tava cu aluatul si am pus umplutura deasupra, apoi felii de ardei si am dat din nou la cuptor pana s-a rumenit, aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!