INGREDIENTE
Aluat:
100g unt
200g faina
5 linguri apa rece
Umplutura:
1 ou
2 linguri smantana
100g branza de vaci
200g spanac congelat
MOD DE PREPARARE
Am amestecat untul cu faina pana am obtinut firimituri, apoi am adaugat apa si am framantat pana am obtinut un aluat omogen. Am invelit aluatul in folie alimentara si l-am bagat la frigider pentru o ora.
Am pus spanacul in apa fierbinte pana s-a dezghetat apoi l-am transferat intr-o strecuratoare si l-am presat sa iasa toata apa din el.
Am intins o foaie de aluat si am transferat-o in tava de tarta.
Am intepat cu furculita din loc in loc si am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit usor.
Am amestecat oul cu branza, smantana si spanacul, am pus umplutura peste aluatul de tarta si am bagat din nou la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-a rumenit deasupra, aproximativ 35 de minute.
Pofta buna!