INGREDIENTE (5-6 portii)
450g carne tocata de vita
4 cartofi medii
1 ceapa rosie
1 rosie mare
4 catei usturoi
1 ardei kapia mare
1 lingura bulion
4 linguri ulei de masline
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita boia dulce de ardei
Putin piper
100mL apa
MOD DE PREPARARE
Curatam legumele si le taiem cubulete mici cam de 1 cm, exceptie ceapa si usturoiul pe care le tocam mai marunt.
Pregatim tava cuptorului in care punem hartie de copt. Se poate folosi si altfel de tava si fara hartie de copt, dar e important sa fie destul de mare.
Punem in tava toate legumele taiate cubulete, carnea de vita tocata iar peste ele condimentele, uleiul, bulionul si apa. Ne punem o manusa de unica folosinta si amestecam bine totul apoi nivelam compozitia pe toata suprafata tavii.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 50 de minute. Nu amestecam deloc, nici macar nu trebuie sa deschidem usa cuptorului. Tava o vom pozitia pe nivelul al doilea de jos.
O tocanita delicioasa, ideala pentru toata familia, de la mic la mare. Se pastreaza la frigider si se consuma in maximum 3 zile. La servire o reincalzim la cuptor.
Pofta mare!