INGREDIENTE
Pentru umplutura:
O cutie Mascarpone 250g
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
3 linguri zeama in care am fiert sfecla rosie (pentru o culoare roz a umpluturii)
Jeleu:
Zeama in care a fiert sfecla rosie
O lingurita cu agar agar
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
Decor:
Frunzulite de lamaita
Am facut blatul dupa reteta de la prajitura cu sfecla rosie (sfecla am fiert-o).
MOD DE PREPARARE
Am preparat blatul ca in reteta si l-am taiat in doua pe orizontala. L-am umplut cu compozitia mentionata mai sus si deasupra am pus jeleu obtinut din ingredientele mentionate dupa cum urmeaza: am pus la fiert zeama in care a fiert sfecla cu zahar si agar agar iar cand a dat in clocot am mai lasat pe foc inca un minut. Nu am pus mult agar la lichidul folosit deoarece nu am vrut sa obtin un jeleu consistent ci mai degraba pentru un decor colorat.
Am adaugat siropul format peste blat si am lasat la rece. Am decorat cu cateva frunzulite de lamaita.
Pofta buna!