INGREDIENTE
200 g carne vita
1 morcov mic
1 pastarnac mic
O feliuta de telina
Un usturoi verde (doar partea alba)
O foaie de fenicul
1 ceapa uscata
2 vinete romanesti
2 linguri bulion bebelusesc
3 rondele Mozzarella (cea tip cascaval)
1 ou
Marar proaspat
Mix de ierburi aromatice (salvie, busuioc si cimbru)
MOD DE PREPARARE
Am fiert carnea de vita foarte bine (am schimbat prima apa) impreuna cu morcov, pastarnac, telina, ceapa si putin fenicul.
Vinetele le-am taiat in doua (longitudinal) si le-am oparit in apa clocotita. Dupa ce s-au racit putin am scos tot miezul (semintele batrane le-am scos). Cand au fost fierte legumele si carnea le-am tocat cu masina de tocat impreuna cu mijlocul vinetelor si am amestecat cu bulion, un ou, usturoi, marar si ierburile aromatice.
Am umplut vinetele scobite deja cu umplutura de mai sus si am pus in cuptorul preincalzit la 180 de grade C iar spre final am adaugat mozzarella rasa si am lasat in cuptor pana s-au rumenit!
Poftă bună!