INGREDIENTE (o portie)
1 dovlecel mediu
3 rondele de morcov
2 rondele de radacina de patrunjel
100 ml lapte de vaca 3.5% grasime
1 lingura de faina alba de grau
1 lingura de smantana cu min 12% grasime
1 lingurita de unt
2 linguri de mamaliga fiarta (gatita)
MOD DE PREPARARE
Am gatit la aburi legumele.
Am pus intr-o craticioara untul si faina.
Cand s-a topit acesta am pus laptele.
Am taiat marunt la cutit legumele si le-am pus in sosul alb si le-am mai fiert circa 5 minute amestecand incontinuu.
La final am pus smantana, am format cu ajutorul unei lingurite galustele de mamaliga si dupa ce le-am pus peste ciulama am mai dat totul la cuptor pentru circa 10 minute.
Pofta buna!
Foarte buna mancarica! Eu am folosit dovlecel zucchini si a iesit minunata si piticul a papat cu pofta!
Ma bucur ca va place acest preparat. Si noua ne place muuuult! Multumesc pentru feedback!
Nu am în ce să fac legumele la aburi, le pot fierbe?
Sigur. Fara nici o problema. Astazi chiar asa am facut ciulamaua. Spor. Sper sa va placa!
Putem sa adăugăm Si ou fiert?
de ce nu? 🙂
Se poate folosi iaurt in loc de smântână?
da
In loc de lapte pot folosi apa? Sau sa nu pun delo c?
puteti pune apa
Buna ziua. Trebuie mancata in aceeasi zi sau o putem da si a doua zi bebelusului? Multumesc
si a doua zi