INGREDIENTE
50 g file de pastrav
50-60 g branzica grasa ( eu am folosit Petit Suissse pentru aceasta reteta)
2 lingurite cu varf de smantana
1 sfecla medie
10 cm praz
1/2 lingurita ulei de masline
patrunjel verde pentru servire
1/2 frunza de dafin
MOD DE PREPARARE
Am copt sfecla la cuptor apoi am curatat-o.
Am blenduit sfecla, dar nu foarte marunt ( in functie de varsta adaptati textura). Amestecati apoi cu branzica si formati baza preparatului intr-un vas.
Separat pestele il fierbeti cu o rondea de praz si cu dafinul. Il maruntiti bine si cu atentie sa nu existe oase.
Taiati marunt prazul si puneti cu putina apa si cu uleiul la inabusit.
Cand aproape s-a evaporat apa puneti pestele si peste 1,2 minute turnati smantana, amestecati si opriti focul apoi turnati peste sfecla.
Bagati la cuptor ( incins 180grade C caldura sus-jos cu ventilatie) pentru 15 minute.
Serviti cu patrunjel proaspat si cu mult drag!
Pofta buna!