INGREDIENTE
50 g piept de curcan fiert
3 linguri de orez integral fiert
1 rosie
3 fire ceapa verde
1/2 lingurita de cimbru
1/4 legatura de marar
3 frunze mari de stevie
3 linguri de ulei
70 g de iaurt
MOD DE PREPARARE
Am pus rosia intr-un vas la cuptor cu putina apa pentru 30 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie. I-am scos pielita si am blenduit-o impreuna cu ceapa, curcanul, mararul,cimbru si o lingura de ulei.
Stevia am oparit-o 2 minute si am pus 2 frunze jos si pe lateralul vasului ( 10×10 cm am folosit eu).
Am amestecat compozita cu orezul si am turnat peste stevie.
Am pus si a treia frunza drept capac/invelis si am turnat restul de ulei.
Am bagat sarmaluta la cuptor pentru 45 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie. Dupa ce s-a racit putin am servit cu iaurt.
Pofta buna!
PS: puteti infasura individual in cele 3 frunze de stevie sa realizati 3 sarmalute.
Gustul este foarte asemanator cu cele in foi de vita.