Ce sa faci cand iti este pofta de ceva dulce, dar vrei fara zahar…rapid si cu ingrediente putine?
Simplu: un desert cu…tapioca!

INGREDIENTE
50 g tapioca
1 banana
200 ml lapte
1/2 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie (optional)
1 lingura de unt
1 lingurita cu varf carob

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert tapioca in lapte cu vanilie, pana ce compozitia devine mucilaginoasa iar bobitele translucide.

Am pasat banana grosier si am amestecat-o cu tapioca.

Am uns vasul cu unt si am turnat compozitia.

Am bagat la cuptor pentru aproximativ 25 minute ( 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie).

Prinsese o crusta rumena, aurie, frumoasa!

Am lasat-o sa se raceasca putin.

Separat am topit untul si l-am amestecat cu carobul.

Cu aceasta glazura am uns cele 2 portii de tapioca.

Se mai poate pune putin la frigider daca preferati mai „densa” compozitia.

Pofta buna!