Stiam de acest aluat de mult, mult timp, dar mereu apelam la cel clasic de tarta.
Nu prea stiam exact cantitatile si unde sa sune o mama…la mama ei…ca doar de la ea il stie!
Zis si facut!
Acum sa ne amintim de copilatie de cand gateam impreuna.
INGREDIENTE ALUAT
1 ou
100 g unt
200 g faina integrala ( puteti inlocui cu faina alba)
1 lingura ulei de masline
INGREDIENTE UMPLUTURA
6 linguri branza dulce de vaci
1 ou
3 linguri migdale pisate
1/2 pastaie de vanilie (optional)
3 linguri GEM DE CIRESE FARA ZAHAR
Optional: zahar brut… noua ne place exact asa gustul, gustati compozitia si dupa preferinte puteti adauga
MOD DE PREPARARE
Am amestecat faina cu untul si oul ( la temperatura camerei ambele) si uleiul de masline.
Obligatoriu toate in acelasi timp.
Bagati in frigider „bila” formata 45-60 minute.
Separat amestecati branza cu vanilia, oul si migdalele.
Dupa ce s-a scurs timpul modelati aluatul in forma.
Eu prefer yena, si sa modelez direct.
Pe margine am ridicat aluatul circa 2 cm.
Nu se lipeste niciodata tarta in acest vas.
Turnati compozitia si bagati preparatul la cuptor, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
La mine a fost gata in 45 minute, dar eu zic ca dupa 30 de minute sa luati o scobitoare sa testati.
Dupa ce este gata si s-a racit putin, ungeti cheesecake-ul cu gem.
Adooor rezultatul, voi?
Pofta buna!
la aceste cantitati ce dimensiuni a avut vasul in care ati copt cheesecake-ul?
max 19 cm