Devin din ce in ce mai apreciate cremele tartinabila facute in casa.
Si pornind de la alte 2 retete am decis sa prepar o crema simpla, dar in acelasi timp gustoasa si sanatoasa.
INGREDIENTE
1/2 conopida mica
1 ceapa mica
4 linguri ricotta (sau branza de vaci)
1 lingurita de unt
1 lingurita de boia dulce
MOD DE PREPARARE
Am spalat bine conopida si am oparit-o 5 minute pentru a elimina impuritatile.
Am fiert-o apoi in alta apa impreuna cu ceapa pentru a capata o tenta usoara.
Daca nu doriti, merge si fara ceapa.
Untul si branzica le-am lasat la temperatura camerei.
Cand s-a fiert conopida ( intra cu usurinta furculita), am pasat-o.
Nu am mixat-o pentru ca nu o doream pasta.
Am amestecat-o cu restul ingredientelor.
Este pufoasa si perfecta pentru micul dejun.
Pofta buna!
Buna! Ce branza as putea folosi in loc de ricotta? Mentionez ca este pentru un bebelus pana intr-un an. Multumesc!
branza de casa