Ce sa faci cand esti in criza de timp si trebuie sa pregatesti o gustare pentru copil?
„Reinventezi” dovleacul copt.

INGREDIENTE

10 cm dovleac ( am folosit partea tip gat)
2 felii de gutuie ( cam jumatate din cantitatea de dovleac)
1 lingurita de miere
1 lingura de nuci pisate
1 praf de scortisoara
putin unt pentru uns si inabusit

 

MOD DE PREPARARE

Am feliat subtire dovleacul ( 0.5cm).

Am uns hartia de copt ( pusa in tava) cu unt si am pus feliile de dovleac.

Am bagat tava la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie ( preincalzit).

Din cand in cand am verificat chipsurile si le-am tot intors/rotit.

Cand sunt moi, moi…sunt gata!

Separat am razuit gutuia fin si am pus-o cu untul ( circa o lingurita) si 2 linguri de apa, intr-o tigaie cu capac la inabusit.

Cand s-a inmuiat bine, bine am lasat-o putin sa se raceasca si am blenduit-o cu mierea.

Am uns feliile de dovleac cu acest amestec de gutuie si am presarat nuca si scortisoara.

Sa va mai povestesc despre mirosul divin din bucatarie?

Pofta buna!