INGREDIENTE
3 kg de roşii
2 kg de ardei capia
Ierburi aromatice proaspete: salvie, rozmarin, busuioc şi cimbru
MOD DE PREPARARE
Roşiile au fost făcute suc de roşii prin eliminarea cojilor şi seminţelor iar ardeii capia au fost copţi şi apoi tocaţi cu maşina de tocat cu sita mică.
Am amestecat sucul de roşii cu pasta de ardei si ierburile aromatice şi am fiert până a devenit foarte gros.
Bulionul obţinut l-am pus în borcănele pe care le-am sterilizat! Merge folosit la sosuri, tocăniţe, pizza bebeluşească, etc…
Poftă bună!
Buna ziua! Cum se strilizeaza corect borcanelele?
Buna ziua! Eu le pun intr.o oala in care pun la fund un prosop. Apa sa treaca peste capac cam un deget si dupa ce dau in clocot fierb 20-30 minute maxim. Varianta cu sterilizatul la cuptor nu o agreez deoarece imi pare riscanta :)!
Ardeii se pot coace si pe gratar?Ma gandesc ca daca tot pregatesc zacusca pt.noi…
Nu! Toate legumele / carnea fripte pe gratar sunt cancerigene!
Ardeii se poate coace pe tigaie sau in cuptor?
doar in cuptor recomandam.
Bună ziua! Se poate face bulionul și fără ardei? Mulțumesc!
sigur
Dacă am omis sezonul legumelor, îl putem face și iarna/primăvara din legume bio de la supermarket?
da
Cat timp de poate pastra la frigider un borcan desfacut?
cam 5-6 zile
Bună ziua. As dori sa știu dacă, după ce preparam sosul și îl punem în borcanele sterilizate, mai trebuie fierte încă o data borcanele cu sosul în ele.
nu